Elke van den Hout

Be/denker en creatief strateeg


Golconda, René Margritte
Golconda, René Margritte

Be/denker en creatief strateeg. En ook erg nieuwsgierig. Ik vraag door. Lees, kijk en luister, offline en online, over veel verschillende onderwerpen. Ik hou bijvoorbeeld van design, pubers, robots, filosofie, trends voorspellen (proberen hè), beelden, dingen maken, technologie en slimme ideeën.

 

Ik zie snel verbanden, nieuwe mogelijkheden en bedenk gemakkelijk andere invalshoeken, door kennis, kunde en verschillende interesses te combineren. Soms zijn de ideeën (nog) niet haalbaar, regelmatig ook wel.

 

Ik ben een ervaren allround communicatieprofessional en werk voornamelijk in de publieke sector: ontwikkelingssamenwerking, maatschappelijke organisaties, brandweer. Ik heb én ontwikkel visie, adviseer op (communicatie)strategie, bedenk en realiseer publiekscampagnes, en zorg voor media-aandacht.

 

Amsterdam, 2018

 M-jaar

experimenteren en leren


Mijn dochter doet dit jaar eindexamen mavo (vmbo-t) en moet al een beroepskeuze maken. En ze is pas 15 jaar. Veel te vroeg, vind ik. Daarom:

M-jaar.

Trends

groot en klein


Ik volg maatschappelijke, technologische en economische trends op de voet, vooral megatrends en ontwikkelingen interesseren me. Het (her)kennen van trends is belangrijk voor strategische communicatie. Workshop Trends en Communicatie in ontwikkeling.

Fietsstuur

inklapbaar mét slot


Met een inklapbaar fietsstuur én slot is het parkeerprobleem in het fietsenrek opgelost. Geen gehannes meer, want je fiets past makkelijk in het rek.

Work in progress.Mobiel bedenken

in een truck


Stel je een volledig ingerichte ruimte voor, in de laadbak van een vrachtauto. Ingericht met fijne tafels, stoelen, whiteboards aan de wanden, een barretje, stroom, wifi. En alles wat je nodig hebt voor een goede vergadersessie. De truck rijden we naar een mooie locatie, in het bos of de duinen. En klaar om te vergaderen.

Idee.

Blussen

een visie op de brandweer


Download
Blussen: de toekomst van de brandweer
Open up! Een visie op de toekomst van de brandweer.
De brandweer van de toekomst Elke van de
Adobe Acrobat document 1.6 MB

Met: overnachten op de kazerne als toerist. Ook leuk voor Amsterdammers. Koken en eten met de brandweermannen en -vrouwen. Samen sporten en fit worden.

Smartphone nek

en de oplossing


De 'smartphone-nek' is een toenemend gezondheidsprobleem. Oorzaak is de gebogen houding van het hoofd als je op je beeldscherm kijkt.

Oplossing: een app die ervoor zorgt dat je je telefoon rechter/ hoger voor je gezicht houdt. Als je je telefoon te laag en te horizontaal houdt, verdwijnt het beeld.

Idee.