Be/denker

Wat wil je later worden als je groot bent? Astronaut, journalist, docent, reiziger, moeder, zeemeermin, filmmaker, ontwerper. Ik kon niet kiezen! Ik ben een scanner.

Ik ben een scanner, met veel ideeën. Soms zijn de ideeën (nog) niet haalbaar, regelmatig ook wel. Scanners doen aan:

 

Idee-synthese. Dit is het combineren van twee of meer (werk)velden en het creëren van iets nieuws op de kruising. Innovatie vindt plaats op de kruispunten.


Snel leren. Als scanners geïnteresseerd zijn in iets, gaan ze hard. En veel vaardigheden zijn overdraagbaar op andere disciplines.


Aanpassen. Scanners hebben het vermogen om zich snel aan te passen aan wat nodig is in een bepaalde situatie.

 

Bekijk hier de TedTalk over scanners van Emilie Wapnick


Naast mijn erg leuke werk als freelancer in communicatie heb ik ook ideeën op andere vlakken en bedenk ik oplossingen. Een greep uit wat ik bedacht en realiseerde:

M-jaar

mind the gap

Op je 15e al kiezen wat je later wil worden, dat is wat vmbo'ers doen in hun eindexamenjaar. Dat is behoorlijk vroeg, dacht ik. En dat vinden veel leerlingen ook.

 

Wat nou als leerlingen, die nog niet weten wat ze willen, nog niet hóeven te kiezen. Dat ze een jaar langer mogen leren, groeien, experimenteren en uitzoeken wie ze zijn en wat ze willen?

 

Daarom bedacht en realiseerde ik het oriëntatiejaar op het mbo. Ik noemde het: M-jaar, mind the gap. Een breed oriëntatiejaar, binnen de vier muren van het onderwijs. Nieuwsgierig geworden? Snap ik! Lees meer op de website van M-jaar.

 

De allereerste M-jaar klas is in september 2019 gestart op een Amsterdams ROC.


Design

zelfgemaakt

Ben sinds kort aan het experimenteren met grafisch design. Ik word erg blij van zelf dingen maken. Op instagram post ik af en toe een ontwerp. Kijk op mijn designpagina voor meer werk. 


Smartphone nek

en de oplossing

De 'smartphone-nek' is een toenemend gezondheidsprobleem. Oorzaak is de gebogen houding van het hoofd als je op je beeldscherm kijkt.

 

Oplossing: een app die ervoor zorgt dat je je telefoon rechter/ hoger voor je gezicht houdt. Als je je telefoon te laag en te horizontaal houdt, verdwijnt het beeld.

Idee.


Trends

grote en kleine

Ik volg maatschappelijke, technologische en economische trends op de voet, vooral megatrends en ontwikkelingen interesseren me. Het (her)kennen van trends is belangrijk voor strategische communicatie. Workshop Trends en Communicatie

In ontwikkeling.


De Oppeppers

midweek pep voor brains & body

De Oppeppers! De vertroetelweek met massages, sauna en filosofie is voorbij. In de tropische warmte heb ik een ongelofelijk bijzondere week pep voor body & brains gerealiseerd. Enne... de hottub had ik op standje cool laten zetten! 

 

Er zijn zoveel mooie dingen gebeurd: openhartige gesprekken gevoerd, nieuwe vriendschappen gesloten, inspiratie gekregen én gegeven.

 

En dit compliment koester ik: 'Dank Elke, voor de afgelopen dagen. Rondom jou hangt een enorme energie van beweging en ideeën. Bijzonder!'


Open up!

Een visie op de toekomst van de brandweer

Met: overnachten op de kazerne als toerist. Ook leuk voor Amsterdammers. Koken en eten met de brandweermannen en -vrouwen. Samen sporten en fit worden.

Visie.

Download
Open up! Een visie op de toekomst van de brandweer.
2016 BAA PTK 2016-2020.v1.pptx
Microsoft Power Point presentatie 13.0 MB

Mobiel vergaderen

in een truck

Stel je een volledig ingerichte ruimte voor, in de laadbak van een vrachtauto. Ingericht met fijne tafels, stoelen, whiteboards aan de wanden, een barretje, stroom, wifi. En alles wat je nodig hebt voor een goede vergadersessie. De truck rijden we naar een mooie locatie, in het bos of de duinen. En klaar om te vergaderen.

Idee.


Inklapbaar fietsslot

met slot

Met een inklapbaar fietsstuur én slot is het parkeerprobleem in het fietsenrek opgelost. Geen gehannes meer, want je fiets past makkelijk in het rek.

Idee.