Be/denker

M-jaar

mind the gap

Op je 15e al kiezen wat je later wil worden, dat is wat vmbo'ers doen in hun eindexamenjaar. Dat is behoorlijk vroeg, dacht ik. En dat vinden veel leerlingen ook.

 

Wat nou als leerlingen, die nog niet weten wat ze willen, nog niet hóeven te kiezen. Dat ze een jaar langer mogen leren, groeien, experimenteren en uitzoeken wie ze zijn en wat ze willen? 

Daarom ik bedacht: M-jaar.


Trends

grote en kleine

Ik volg maatschappelijke, technologische en economische trends op de voet, vooral megatrends en ontwikkelingen interesseren me. Het (her)kennen van trends is belangrijk voor strategische communicatie. Workshop Trends en Communicatie in ontwikkeling.


Smartphone nek

en de oplossing

De 'smartphone-nek' is een toenemend gezondheidsprobleem. Oorzaak is de gebogen houding van het hoofd als je op je beeldscherm kijkt.

Oplossing: een app die ervoor zorgt dat je je telefoon rechter/ hoger voor je gezicht houdt. Als je je telefoon te laag en te horizontaal houdt, verdwijnt het beeld.

Idee.


Inklapbaar fietsslot

met slot

Met een inklapbaar fietsstuur én slot is het parkeerprobleem in het fietsenrek opgelost. Geen gehannes meer, want je fiets past makkelijk in het rek.

Idee.


Mobiel vergaderen

in een truck

Stel je een volledig ingerichte ruimte voor, in de laadbak van een vrachtauto. Ingericht met fijne tafels, stoelen, whiteboards aan de wanden, een barretje, stroom, wifi. En alles wat je nodig hebt voor een goede vergadersessie. De truck rijden we naar een mooie locatie, in het bos of de duinen. En klaar om te vergaderen.

Idee.


Open up!

Een visie op de toekomst van de brandweer

Met: overnachten op de kazerne als toerist. Ook leuk voor Amsterdammers. Koken en eten met de brandweermannen en -vrouwen. Samen sporten en fit worden.

Download
Open up! Een visie op de toekomst van de brandweer.
2016 BAA PTK 2016-2020.v1.pptx
Microsoft Power Point presentatie 13.0 MB